fbpx

Tradiční srbská pita

Tradiční srbská pita

Zkuste tradiční srbskou pitu s bramborovou nádivkou. Chutná skvěle díky Granum organickém za studena lisovanému slunečnicovému oleji.

Potřebujeme:

600 g hladké mouky
4 polévkové lžíce Granum slunečnicového oleje
4 dcl vlažné vody
500 g brambor
1 lžička soli

Příprava:

Dejte mouku a sůl do větší mísy a postupně přidávejte vlažnou vodu a olej.

Těsto důkladně vypracujte rukama a rozdělte na 2 části.
Obě půlky těsta rozválejte do kruhu 
o velikosti většího talíře. Potřete olejem a nechte odpočívat asi 45 minut. Oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostičky a přidejte sůl a trochu Granum slunečnicového oleje. Těsto srolujte do dlouhého válečku (nudle) a konce odřízněte nožem. Těsto trochu naolejujte, přidejte bramborovou nádivku a srolujte do šneka.

Pečte při 200°C přibližně 25 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *