Zkuste tradiční srbskou pitu s bramborovou nádivkou. Chutná skvěle díky Granum organickém za studena lisovanému slunečnicovému oleji.
Potřebujeme:
600 g hladké mouky
4 polévkové lžíce Granum slunečnicového oleje
4 dcl vlažné vody
500 g brambor
1 lžička soli
Příprava:
Dejte mouku a sůl do větší mísy a postupně přidávejte vlažnou vodu a olej.
Těsto důkladně vypracujte rukama a rozdělte na 2 části.
Obě půlky těsta rozválejte do kruhu o velikosti většího talíře. Potřete olejem a nechte odpočívat asi 45 minut. Oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostičky a přidejte sůl a trochu Granum slunečnicového oleje. Těsto srolujte do dlouhého válečku (nudle) a konce odřízněte nožem. Těsto trochu naolejujte, přidejte bramborovou nádivku a srolujte do šneka.
Pečte při 200°C přibližně 25 minut.