fbpx

Čokoládový dort s arašídovým krémem

Čokoládový dort s arašídovým krémem

Zdravá sladká dobrota k odpolední kávě, která nadchne každou Vaši návštěvu. Co lepšího si dopřát k mlsání než kvalitní čokoládu, kokosové mléko a poctivý Granum arašídový krém?

Těsto:

100 g celozrnné mouky
90 g bílé výběrové polohrubé mouky
50 g kokosového oleje
1 polévková lžíce třtinového cukru
6-7 lžic ledové vody

Krém:

400 g čokolády s min. 65% obsahem kakaa
250 ml kokosového mléka
Granum arašídový krém

Postup:

Smíchejte všechny ingredience na těsto. Krátce vše promíchejte dokud nevznikne hladké těsto. Nebojte se, pokud vám těsto připadá drobivé nepřidávejte více vody, než je napsáno. Je důležité, abyste z těsta vytvarovali placku. Zabalte těsto do průhledné fólie a dejte chladit do ledničky.

Nahřejte troubu na 200°C. Formu lehce vymažte a rovnoměrně vyložte těstem –spodní část těsta propíchejte na několika místech vidličkou. Těsto pečte 15 minut v již předehřáté troubě. Po vyjmutí z trouby nechte formu s těstem vychladnout.

Na páře v hrnci ohřejte kokosové mlékoa přidejte do něj čokoládu. Nechte čokoládu pomalu roztát. Zatímco čokoláda taje, dejte několik lžic arašídového krému do sáčku a dobře ho zavřete. Sáček ponořte do teplé vody, aby se krém nahřál a byl tekutý. Zbylý arašídový krém naneste v tlustší vrstvě na dno koláče.

Teplou rozpuštěnou čokoládu nalijte na koláč, a poté ho hned ozdobte tekutým arašídovým krémem, který jste si ohřáli v sáčku. Odřízněte malý roh sáčku, tím získáte malý otvor přes který můžete dekorovat arašídový krém na povrch čokoládového krému. Nakreslete krémem příčné čáry a potom pomocí párátka dotvořte finální ozdobení.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *